Lunch of lecturers: 12.00

Meeting of lecturers: 13.00

Day 1: Orientation & Introduction		Main Facilitator	Support Facilitator
Block 1: Introduction		Katja	Jernej/Lucija
Introduction of Course Structure, Aims and Objectives, Expectation and Ground Rules, Group Project	08.30 - 09.00	30 min	Katja
Presentation of DPPI	09.00 - 09.15	15 min	Lucija
Presentation: EU and other financial mechanisms relevant for DRR	09.15 - 11.00	75 min	Lucija
Coffee Break (with Group Photo)	11.00 - 11.30	30 min	
Presentation: Project DRR in SEE	11.30 - 12.00	30 min	Nataša
Lunch Break	12:00 - 13.30	90 min	

Day 0: Orientation and Team Dynamics		Main Facilitator	Support Facilitator
Arrival of Pa	articipants		
Block 0: Group Dynamics		Katja	Jernej
Welcome address, Introduction, Admin facts	17.00 - 17.30	30 min	Katja
Team Building - Game	17.30 - 19.00	90 min	Jernej/Katja
Joint Dinner	19.30 - 21.00	90 min	
Block 2: Understanding Disaster Risk, CCA and Sustainable		Zaviša	Nataša

development			
Priority 1: Understanding disaster risk			
Presentation: Understanding Disaster Risk, CCA and Sustainable development (+Paris agreement, Agenda 2030)	13.30 - 14.30	60 min	Zaviša
Exercise: Definitions Game	14.30 - 15.30	60 min	Zaviša/Nataša
Coffee Break	15.30 - 15.45	15 min	
Presentation: Sendai Framework for DRR 2015-2030 (+ HFA)	15.45 - 16.30	45 min	Nataša
Exercise: (A)Cross the Agendas	16.30 - 17.00	30 min	Nataša/Zaviša
Key Learning Points	17.00 - 17.15	15 min	ALL
Group Project	17.15 - 17.30	15 min	Katja
Project Development	17.30 - 19.00	90 min	ALL

Notes:

Day 2: DRR International Architecture and SEE Context		Main Facilitator	Support Facilitator
Block 3: UNISDR, Sendai Framework and EU in DRR, SEE			
context		Nataša	Zaviša
Priority 2: Disaster Risk Governance			
Recap & Summary of Day 1	08.30 - 08.45	15 min	
Presentation: Sendai Priorities	08.45 - 09.15	30 min	Nataša
Exercise: Sendai Priorities Exercise	09.15 - 09.45	30 min	Nataša/Zaviša
Coffee Break	09.45 - 10.15	30 min	
Case Study: Croatian National Platform for DRR	10.15 - 10.45	30 min	Nataša
Discussion: DRR National Platforms	10.45 - 11.15	30 min	Nataša/Zaviša
Exercise: What do you do / What would you do?	11.15 - 12.30	60 min	Nataša/Zaviša

Lunch Break	12.30 - 14.00	90 min	
Block 4:		Katja	Jernej
Priority 3: Investing in resilience		Kalja	Jernej
Presentation: Investing in resilience - example: Municipality of Kamnik	14.00 -14.45	45 min	Brigita Vavpetič/Katja
Discussion:	14.45 -15.00	15 min	Brigita Vavpetič/Katja
Coffee Break	15.00 -15.15	15 min	
Presentation: European Civil Protection Mechanism	15.15 -15.45	30 min	Jernej
Presentation: project SafeQuake	15.45 - 16.15	30 min	Nataša
Discussion	16.15 - 16.45	30 min	
Key Learning Points	16:45 - 17.00	15 min	ALL
Project Development	17:00 - 19:00	120 min	

Day 3: Response & Recovery Planning (Priority 4)		Main Facilitator	Support Facilitator
Priority 4: Enhancing disaster preparedness for effective resp and to "Build Back Better" in recovery, rehabilitation and reconstruction	oonse		
Block 5: Disaster Preparedness & Response		Katja	Jernej
Recap & Summary of Day 2	08.30 - 08.45	15 min	Katja
Presentation: Introduction to Preparedness	08.45 - 09.15	30 min	Katja
Presentation: Needs Assessment for Disaster Response	09.15 - 09.55	40 min	Katja
Exercise: Emergency Environment	09.55 - 10.45	50 min	Katja
Coffee Break	10.45 - 11.15	30 min	
Presentation: Response Coordination	11.15 - 11.45	30 min	Jernej
Exercise: Preparedness Measures	11.45 - 12.30	45 min	Jernej

Lunch Break	12.30 - 14.00		
Block 6: Disaster Recovery		Jernej	Zaviša
Presentation: Introduction to Recovery	14.00 - 14.30	30 min	Jernej
Presentation: DRR in Recovery Planning	14.30 - 15.00	30 min	Jernej
Key Learning Points	15:00 - 15:15	15 min	ALL
Coffee Break	15:15 - 15.30	15 min	
Project development	15:30 - 17.00	90 min	ALL
Bled - guided tour	18.00 - 19.00		
Official Dinner	19.00 - 21:00		

Notes:

Day 4: Application and Synthesis		All Facilitators
		Katja, Jernej, Nataša, Zaviša
Block 7: Group Project Presentations		
Recap & Summary of Day 3	08.30 - 08.45	15 min
Finalization of the Project Proposals	08.45 - 09.30	45 min
Stage 1: Reporting		
Group 1 Presentation followed by Q&A and Feedback	09.30 - 10.00	30 min
Group 2 Presentation followed by Q&A and Feedback	10.00 - 10.30	30 min
Coffee Break	10.30 - 10.45	15min
Group 3 Presentation followed by Q&A and Feedback	10.45 - 11.15	30 min
Group 4 Presentation followed by Q&A and Feedback	11.15 - 11.45	30 min
Projects Summary	11.45 - 12.00	15 min
Stage 2: Course Evaluation	12.00 - 12.30	30 min

Course Closing	12.30 - 13.00	30 min
Lunch	13.00 - 14.00	
Facilitator's meeting	14.30 - 16.00	
Departure of Participants		

Notes:

Four Sendai priorities:

- Priority 1: Understanding disaster risk
- Priority 2: Strengthening disaster risk governance to manage disaster risk
- Priority 3: Investing in disaster risk reduction for resilience
- Priority 4: Enhancing disaster preparedness for effective response and to "Build Back Better" in recovery, rehabilitation and reconstruction